Enorm potential för flytande havsbaserad vindkraft i Storbritannien

SeaTwirl besökte nyligen Aberdeen och konferensen Floating Offshore Wind UK 2018. Intrycket från resan, som innehöll ett besök på en vindkraftspark utöver presentationer och mingel på konferensen, var att det bubblar i den brittiska vindkraftsindustrin och många har insett vilken möjlighet som den flytande vindkraften utgör. – Som en ö-nation omgiven av djupa hav och...

SeaTwirl besökte nyligen Aberdeen och konferensen Floating Offshore Wind UK 2018. Intrycket från resan, som innehöll ett besök på en vindkraftspark utöver presentationer och mingel på konferensen, var att det bubblar i den brittiska vindkraftsindustrin och många har insett vilken möjlighet som den flytande vindkraften utgör.

– Som en ö-nation omgiven av djupa hav och en tradition inom offshore-industrin har Storbritannien alla yttre förutsättningar för att bli en ledande aktör inom flytande vindkraft. Mitt intryck från Aberdeen är att det är många som jobbar väldigt hårt för att göra verklighet av den visionen, säger SeaTwirls vd Gabriel Strängberg.

Ytterligare stöd för det intrycket kom i form av en rapport som Offshore Renewable Energy Catapult tagit fram åt Crown Estate Scotland, organisationen som förvaltar de kungliga markerna i Skottland. Enligt rapporten kan den flytande vindkraften skapa upp till 17 000 nya jobb i Storbritannien till 2050 och växa till att bli en global exportsektor.

– I en tid då behovet av att hantera klimatförändringar aldrig har varit större eller mer trängande, och stödet för innovation, industrialisering och skapandet av högkvalitativa jobb ökar, uppfyller den flytande vindkraften alla kriterier. Tusentals jobb i Storbritannien, global export samt ren och säker elproduktion finns där att hämta – om rätt stöd kan ges från myndigheterna, säger Sian Wilson på Crown Estate Scotland enligt OffshoreWind.biz.

Läs hela OffshoreWind.biz:s artikel här.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2