SeaTwirl anställer interim vd

SeaTwirl har beslutat att anställa Peter Schou som interim vd

Som tidigare kommunicerat har Gabriel Strängberg valt att lämna rollen som vd på SeaTwirl. Styrelsen i SeaTwirl har beslutat att ta in en interim vd för att hålla farten uppe samtidigt som bolaget söker en permanent ersättare.

Styrelsen har startat processen med att finna en efterträdare som har rätt kompetens för att leda bolaget framåt. Styrelsen har fokuserat på att göra en smidig och välplanerad övergång och säkra kontinuitet inom bolaget. För att inte ta något förhastat beslut har styrelsen beslutat att ta in en interim vd under rekryteringsprocessen av en permanent vd.

“Peter Schou är en mycket kompetent person som jag tidigare har arbetat med och jag är övertygad om att han kommer att göra ett bra jobb.” säger Jens Tommerup, ordförande i SeaTwirl.

Peter har arbetat i olika positioner och företag i Asien i 17 år, senast som VD för Rockwool Insulation i Peking Kina. Under sin tid i Kina var han också styrelseledamot i den danska vindkraftsföreningen. Efter Asien flyttade Peter till Malmö och studerade en Global Executive MBA vid Copenhagen Business School (CBS).

“Jag ser fram emot den här uppgiften och tror att jag kan bidra till SeaTwirls vidare utveckling under den tid jag är här och även säkerställa en bra övergång till den kommande permanenta lösningen” säger tillträdande vd:n Peter Schou.

“Det känns tryggt att lämna över vd-rollen till Peter som har bred och lång erfarenhet av tidigare vd-positioner” säger avgående vd, Gabriel Strängberg.

Peter kommer att arbeta parallellt med Gabriel och formellt ta över vd-rollen från den 7 februari.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2