SeaTwirl erhåller 2,48 miljoner euro i bidrag från EU

SeaTwirl kommer att få 2,48 miljoner euro (ca 26 miljoner SEK) från Europeiska Innovationsrådets SME instrument, för sin innovativa, flytande vindturbin ”SeaTwirl S2”. SeaTwirl utvecklar framtidens vindkraftverk med en robust och enkel lösning. SeaTwirls S2-projekt (1MW-turbin) har av EU valts ut som en av vinnarna i SME Instrument-programmet efter en hård granskning. Det var vid...

SeaTwirl kommer att få 2,48 miljoner euro (ca 26 miljoner SEK) från Europeiska Innovationsrådets SME instrument, för sin innovativa, flytande vindturbin ”SeaTwirl S2”.

SeaTwirl utvecklar framtidens vindkraftverk med en robust och enkel lösning. SeaTwirls S2-projekt (1MW-turbin) har av EU valts ut som en av vinnarna i SME Instrument-programmet efter en hård granskning. Det var vid detta ansökningstillfälle totalt 1765 ansökningar från 35 olika länder.

– Det här känns fantastiskt roligt och ett skönt erkännande från EU att potentialen med vår teknik är mycket stor. SeaTwirl-teamet har gjort ett jättebra jobb! säger Gabriel Strängberg, vd för SeaTwirl AB.

På EU:s hemsida går att läsa:

”SME Instrument erbjuder Europas mest lysande och djärva entreprenörer chansen att kliva fram och begära finansiering för banbrytande idéer med potential att skapa helt nya marknader eller revolutionera befintliga.”

Företagen, utvalda efter granskning av professionella bedömare och personliga intervjuer av en jury av investerare, entreprenörer och riskkapitalister, får upp till 2,5 miljoner euro för att finansiera innovationsaktiviteter. SeaTwirl beviljades 2,48 miljoner euro.

Bidraget kommer att användas till slutfasen av S2-projektet och främst till slutlig detaljkonstruktion, projektledning samt marknadsföring och kommersialisering. Dessutom har SeaTwirl möjligheten att inom programmet dra nytta av EU’s tjänster inom affärscoaching och affärsacceleration.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2