SeaTwirl får ytterligare patent i USA

Det amerikanska patentverket godkände den 19 mars 2019 SeaTwirls patent för ett delningsbart vindkraftverk. Patentet skyddar en viktig innovation på en potentiellt mycket stor marknad för flytande vindkraft. – USA är en potentiellt mycket stor marknad för flytande vindkraft, inte minst på västkusten som är både tätbefolkad och har stora havsdjup. Därför är det extra...

Det amerikanska patentverket godkände den 19 mars 2019 SeaTwirls patent för ett delningsbart vindkraftverk. Patentet skyddar en viktig innovation på en potentiellt mycket stor marknad för flytande vindkraft.

– USA är en potentiellt mycket stor marknad för flytande vindkraft, inte minst på västkusten som är både tätbefolkad och har stora havsdjup. Därför är det extra viktigt att skydda våra innovationer på den amerikanska marknaden, säger Gabriel Strängberg, vd för SeaTwirl.

Patentet skyddar en lösning där vindkraftverket är delbart ovanför och under det hus som håller generator och lager, vilket innebär att hela generator- och lagerhuset kan bytas ut strax ovanför vattenytan med båt. Det underlättar och minskar kostnaderna för installation och underhåll, och innebär att nedtiden, det vill säga tiden då vindkraftverket inte kan producera el på grund av reparationer och underhåll, kan minimeras.

SeaTwirl jobbar strategiskt med att bygga en bred patentportfölj. Genom att skydda tekniska lösningar som gör vindkraftverken billigare att bygga och underhålla stärker bolaget sin marknadsposition. Motsvarande patent godkändes i Sverige 2017.

– Enkelhet är A & O ute till havs och detta är ett exempel på hur SeaTwirl utvecklar enkla, robusta och kostnadseffektiva lösningar. Lösningen som nu även har fått amerikanskt patent minskar kostnaden för service och underhåll genom att förenkla installationen och utbyte av hela moduler, fortsätter Gabriel Strängberg.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2