SeaTwirl rekryterar erfarna experter från vindkraftsindustrin till en Advisory Board

SeaTwirl annonserar idag, den tredje maj, att bolaget rekryterar två tunga namn från vindkraftsindustrin att ingå i en Advisory Board, som tillsätts och blir operativ i maj 2023.

SeaTwirls Advisory Board (rådgivande styrelse) är en grupp som består av ett antal personer som med sina unika kompetenser tillsammans har en rådgivande funktion till företagets ägare eller ledning, men utan juridiskt ansvar. Med sin Advisory Board, ämnar SeaTwirl ta in råd och unik kompetens från några av vindkraftsbranschens mest erfarna, för att utveckla och driva tekniken framåt. SeaTwirl planerar för totalt fyra medlemmar och kan idag stolt presentera de två första i form av Andrew Garrad och Finn Gunnar Nielsen.

Andrew Garrad har mer än 40 års erfarenhet och är en av pionjärerna inom den moderna vindkraftsindustrin. Andrew var grundare och VD (1984-2009) för Garrad Hassan Group Ltd, då världens största konsultbolag inom vindkraft, han var även ordförande för GL Garrad Hassan från 2009 till hans pension, 2016. Andrew har en doktorsexamen inom teoretisk strömningsmekanik och är gästprofessor på Bristol University. Andrew var även ordförande av The European Wind Energy Association mellan 2014 och 2016.

Finn Gunnar Nielsen var med och ledde det forskningsprojekt som utvecklade världens första fullskaliga flytande vindturbin (Hywind), installerad i Norge 2009. Precis som SeaTwirl baseras Hywind på en SPAR struktur och Finn Gunnar Nielsen har en unik kompetens inom området. Han är också professor Emmeritus på Bergen Universitet, var Direktör för Bergen Offshore Wind Center (BOW) till 2022, och har tidigare varit anställd på Norsk Hydro och Statoil/Equinor.

“Jag är mycket glad över att Andrew Garrad och Finn Gunnar Nielsen tackat ja till att fungera som rådgivare för vårt team. Det kommer ge oss en stor trygghet och trovärdighet inför framtida tekniska beslut, då vi har med deras erfarenheter och kompetens genom hela processen. Jag har känt både Andrew och Finn Gunnar i mer än 10 år och det finns knappt någon som kan mäta sig med deras kunskaper och erfarenheter i industrin.” Johan Sandberg, VD.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2