SeaTwirl rekryterar ytterligare två experter till bolagets Advisory Board

SeaTwirl annonserade den tredje maj att bolaget rekryterat två tunga namn från vindkraftsindustrin som medlemmar i bolagets nystartade Advisory Board. Idag den femte maj kan SeaTwirl presentera ytterligare två nya medlemmar.

SeaTwirls Advisory Board (rådgivande styrelse) är en grupp som består av ett antal personer som med sina unika kompetenser tillsammans har en rådgivande funktion till företagets ägare eller ledning, men utan juridiskt ansvar. Med sin Advisory Board, ämnar SeaTwirl ta in råd och unik kompetens från några av vindkraftsbranschens mest erfarna, för att utveckla och driva tekniken framåt. SeaTwirl planerar för totalt fyra medlemmar och har tidigare presenterat Andrew Garrad och Finn Gunnar Nielsen. Idag kan bolaget även presentera Ulf Troedsson och Maf Smith, som också kommer ingå i SeaTwirls Advisory Board.

Ulf Troedsson är utbildad civilingenjör med en rad befattningar bakom sig inom näringslivet, bland annat som VD på Siemens Group i Nordic &Baltics. Ulf sitter också som rådgivare för flera stora bolag som Vargas Holding, EIT InnoEnergy och H2 Green Steel.

Maf Smith är en oberoende rådgivare, fokuserad på flytande havsbaserad vindkraft och ger sällsynta och unika insikter om den globala industrin och den framväxande flytande havsbaserade vindmarknaden. Han är vice ordförande i Global Wind Energy Council (GWEC) Floating Wind Task Force och var tidigare vice VD för RenewableUK och VD för Scottish Renewables. Maf har arbetat inom den havsbaserade vindkraftsindustrin i mer än 20 år och tillför kunskap till ledande marknadsaktörer, tillväxt i försörjningskedjan och till regeringens policy (UK).

“Jag är otroligt glad över att vi kan komplettera vår Advisory Board med Ulf Troedsson och Maf Smith som tillsammans med Andrew Garrad och Finn Gunnar Nielsen utgör ett riktigt starkt team, nu både tekniskt och kommersiellt. Maf Smith kan hela den globala marknaden för flytande vindkraft och Ulf Troedsson kan industriutveckling och har ett tungt nätverk i det svenska näringslivet. Med dessa fyra experter, tillsammans med Mike Andersson som nyligen kom in i styrelsen, känner jag att vi nu har en solid plattform för alla tekniska och kommersiella beslut framöver, och något vi kommer ta väl till vara på för att driva vårt bolag och teknik framåt.” Johan Sandberg, VD.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2