SeaTwirl tecknar el-avtal med Haugaland Kraft

SeaTwirl har tecknat ett avtal om att sälja el till Haugaland Kraft. Norge och en plats nära Haugesund är ett huvudalternativ för installationen av SeaTwirl S2. SeaTwirl S2 är just nu under utveckling och är planerad att installeras i havet 2020. Flera möjliga platser utvärderas, men i närheten av Haugesund finns en plats som är...

SeaTwirl har tecknat ett avtal om att sälja el till Haugaland Kraft. Norge och en plats nära Haugesund är ett huvudalternativ för installationen av SeaTwirl S2.

SeaTwirl S2 är just nu under utveckling och är planerad att installeras i havet 2020. Flera möjliga platser utvärderas, men i närheten av Haugesund finns en plats som är väl lämpad för installation av SeaTwirl S2. Väljs denna plats så kommer Haugaland Kraft att köpa elen som produceras.

– SeaTwirl S2 är den fullskaliga enheten med en turbineffekt på 1 MW som vi håller på att utveckla och som vi planerar att installera i havet 2020. Genom el-avtalet med Haugaland Kraft tar vi ytterligare ett steg mot att realisera den planen, säger SeaTwirls vd Gabriel Strängberg.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2