SeaTwirl tecknar LOI för tillverkning och installation av S2x i Norge

Vindkraftsbolaget SeaTwirl har tecknat ett Letter of Intent (LOI) med Westcon Yards för tillverkning av och installation av 1 MW-verket S2x i Norge. Avtalet är ett viktigt steg framåt i S2x-projektet.

Westcon Yards är en etablerad aktör med lång historik inom marin- och offshore-industrin. Bolaget bygger fartyg och gör underhåll på fartyg och offshore-strukturer vid fyra moderna faciliteter i Norge. Specifikt har Westcon erfarenhet av att arbeta med strukturer som har liknande tjocklek på stålplattor, balkar, förstyvningar och komplexitet som S2x-turbinen.

”Det här är ett viktigt steg framåt för att realisera S2x. Vi har under lång arbetat nära Westcon för att få till ett avtal där Westcon kan ta fullt ansvar hela vägen fram till installationen av S2x. Vi har stort förtroende för Westcon och känner att det här samarbetet inte bara säkrar produktionen av S2x 2023 utan också stärker SeaTwirls position för framtida större turbiner”, säger Jonas Broström, CTO på SeaTwirl.

”Att säkra upp partners som har förmåga att stödja oss bortom S2x-projektet är viktigt för att göra vår vision om att bli en ledande leverantör till stora havsbaserade vindkraftsparker till verklighet. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Westcon Yards”, säger Peter Laurits, VD för SeaTwirl.

Read Westcon’s press release in Norwegian here.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2