Flytande utsikter för SeaTwirl och vertikalaxlade vindkraftverk

Vertikalaxlade vindkraftverk har hittills förpassats till marginalerna inom vindkraftsindustrin. Det kan förändras när flytande vindkraftsparker börjar etableras, säger experter till Green Tech Media. Artikeln om vertikalaxlade vindkraftverk tar avstamp i den senaste tidens positiva nyhetsflöde från SeaTwirl – senast i går kom nyheten om ett kinesiskt patent. Fördelen som SeaTwirl och andra vertikalaxlade vindkraftverk delar...

Vertikalaxlade vindkraftverk har hittills förpassats till marginalerna inom vindkraftsindustrin. Det kan förändras när flytande vindkraftsparker börjar etableras, säger experter till Green Tech Media.

Artikeln om vertikalaxlade vindkraftverk tar avstamp i den senaste tidens positiva nyhetsflöde från SeaTwirl – senast i går kom nyheten om ett kinesiskt patent. Fördelen som SeaTwirl och andra vertikalaxlade vindkraftverk delar är en lägre tyngdpunkt som gör att flytelementet kan vara göras mindre. Där i ligger potential för stora kostnadsbesparingar, konstaterade Sandia National Laboratories i en studie i fjol.

– För flytande havsbaserad vindkraft är flytelementet den enskilt största bidragande faktorn till nivån på energikostnaden (LCOE), säger Dr Brandon Ennis på Sandia till GTM.

Läs hela artikeln här.


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2

2024.04.25

Q&A Webinar with SeaTwirl’s CEO

Take the chance and join us at this webinar where you'll have the opportunity to ask the questions you've been…