SeaTwirl får japanskt patent

SeaTwirl har beviljats patent på ett delningsbart vindkraftverk av det japanska patentverket. SeaTwirl har sedan tidigare beviljats samma patent i Sverige, USA, Kina och Europa. Patentet avser en lösning där verket är delbart ovanför och under det hus som håller generator och lager, vilket innebär att hela generator- och lagerhuset kan bytas ut strax ovanför...

SeaTwirl har beviljats patent på ett delningsbart vindkraftverk av det japanska patentverket. SeaTwirl har sedan tidigare beviljats samma patent i Sverige, USA, Kina och Europa.

Patentet avser en lösning där verket är delbart ovanför och under det hus som håller generator och lager, vilket innebär att hela generator- och lagerhuset kan bytas ut strax ovanför vattenytan. Det underlättar och minskar kostnaderna för installation och underhåll och innebär att kraftverkets tid för produktionsstopp kan minimeras.

SeaTwirl jobbar strategiskt med att bygga en bred patentportfölj på flera marknader. Genom att skydda tekniska lösningar som gör vindkraftverken billigare att bygga och underhålla stärker bolaget sin marknadsposition.

Patentet har tidigare beviljats i Sverige 2017, i USA och Kina 2019 och i Europa 2020. Beskedet från det japanska patentverket är avhängt på att SeaTwirl betalar erforderliga avgifter.

– Japan har bra vattendjup och stora städer längs med kusterna vilket utgör en intressant marknad för vår flytande vindturbin, framförallt när Japan har satt som mål att bli CO2 neutrala 2050. För att skydda våra idéer och teknologier framöver lägger vi mycket fokus på vår patentstrategi. Vår starka patentportfölj är en av våra största tillgångar, säger VD Peter Laurits.

 

Läs mer om vår patenterade teknik


2024.05.17

SeaTwirl appears in SvD (Perspektiv hållbarhet)

Read more here!

2024.05.07

Recorded video from SeaTwirl’s Q&A session with CEO Johan Sandberg

https://youtu.be/4ObEd-FJjBc?si=hjvktwNa8UyL0P2N

2024.04.26

New video published with our CEO

https://youtu.be/vaX9v5GfTXI?si=g9aFhoMstkgvU2q2